Obilježen 22. april Dan planete zemlje

danplanete15 (3)

Priroda je dio nas,da bi uživali u njenoj ljepoti trebamo je čuvati.Ekološka sekcija OŠ “Huso Hodžić” štiti prirodne ljepote. Svake srijede u kabinetu biologije okupljaju se njeni članovi kojih ima 10, sekciju vodi nastavnik Nedan Plančić.

Cilj sekcije je razvijanje ekološke svijesti o značaju i zaštiti okoliša,te razvijanje ljubavi prema prirodi. Tokom školske godine članovi ove sekcije proveli su niz aktivnosti kao što je čišćenje i uređenje škole i školskog dvorišta, izradili su ekološki kalendar i rječnik,aktivno učestvuju u prikupljanju sekundarnih sirovina (plastičnih boca i baterija) za reciklažu.Pored navedenog sekcija redovno obilježava značajne eko datume izradom portofolija koje izlažu u školskom hodniku. 22.april Dan planete zemlje obilježili su na poseban način,pripremili su priredbu posvećenu ovom datumu.

Različitim likovnim radovima,recitacijama,poučnim pričama pokazali su koliko je važno čuvati prirodu koja nas okružuje. Naravno,njihov cilj je bio da probude svijet o zaštiti prirodnih ljepota,a u tome su svakako uspjeli.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *