Održana 1.sjednica Savjeta u novom sazivu

savjet3

Dana, 06.05.2015.god je održana prva sjednica Savjeta u novom sazivu.

Najznačajnije zaključci i odluke donesene na ovoj sjednici su:

Savjetu NHU “Oslonac” se obratilo udruženje IZBA iz Švajcarske sa prijedlogom realizacije još jednog projekta iz katergorije ugroženih porodica od prošlogodišnjih poplava. Radi se o četveročlanoj porodici Edina Puljića iz N.Šehera.
Dogovoreno je da predstavnici Savjeta NHU “Oslonac” obiđu ovu porodicu i uvjere se u stanje iste, te potvrde opravdanost izgradnje objekta za ovu porodicu i o istom obavjeste udruženje IZBA.
U slučaju da opravdanost potrebe gradnje bude potvrđena Savjet je saglasan da se Oslonac uključi u ovu akciju na način kao kod prethodnog projekta u Željeznom polju.

Savjet je saglasan da se kandiduje za projekat Stotinu kuća za najsiromašnije porodice u BiH koji bi realizirali sa vakufom Kuvajta kao petogodišnji zajednički projekat.
Kao inicirajući materijal NHU “Oslonac” će izraditi predprojekat (Elaborat) u kojem bismo obradili, dosadašnje aktivnosti Oslonca, opisali tipske projekte naših kuća, dali orjentacione planirane vrijednosti projekta kao i predložili način realizacije istog.

Savjet je informisan i o  projektima koji su u toku, Muminović i Artuković, te je dogovoreno da se započne sa aktivnostima na novom projektu za Eminagić Majda iz Tešnja.

Kompanija MADI Tešanj je iskazala interes za realizaciju još jednog projekta u ovoj godini. Dakle radilo bi se o izgradnji kompletne kuće po našem tipskom projektu i obaveza NHU “Oslonac” je da se kandidira slijedeći projekat nakon čega bi se definisao i potpisao ugovor. Naglašeno je da se projekti realiziraju po listi prioriteta te da ovaj princip treba zadržati i dalje.

Savjet je razmatrao da se postojeći tipski projekat NHU “Oslonac” proširi sa vanjskom izolacijom koja ranije nije bila obuhvaćena. Predsjednik Savjeta će obezbjediti nove ponude za ovako dopunjeni projekat nakon čega će će Savjet donijeti odluka o prihvatanju novih ponuda i terminu početka primjene novih projektnih rješenja.

Izvor: Oslonac.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *