11. Sajam privrede Biznis 2015. Tešanj

sajam_1_2015

U Industrijskoj zoni Bukva u Tešnju presjecanjem vrpce danas je otvoren 11. Sajam privrede Biznis 2015. Tešanj. Sajam su otvorili Premijer FBiH Fadil Novalić i predsjednik Udruženja privrednika Biznis centarJelah, Tešanj Senad Brka.

Prigodnim govorom, gostima i posjetiocima su se obratili predsjednik Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj Senad Brka, Općinski načelnik Suad Huskić, Premijer FBiH Fadil Novalić i Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

U odnosu na prethodne godine, ovogodišnji Sajam je na još višem nivou. Cilj nam je promovisati rezultate poslovanja i poduzetništvo, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Tešanjski ekonomski razvoj: ista vizija, nove mogućnost – naziv je teme koju je Općinski načelnik Suad Huskić prezentirao u okviru okviru 11. Sajma privrede. Danas je održana i panel diskusija Tešanj inter esse: lokalni ekonomski razvoj kao vitalni zajednički interes na kojoj su učestvovali Općinski načelnik, Visoki predstavnik u BiH, Premijer Federacije BiH, Premijer ZDK, vlasnik HIFA GROUP, direktor KLAS-a i predstavnik AS GROUP, te predstavnica Microsoft BiH.

Nakon panel diskusije, Općinski načelnik Suad Huskić i direktor firme Socksmaker3 Fabio Nobis potpisal su Ugovor za izgradnju nove poslovne hale u Poslovnoj zoni Vila, a sve u skladu sa Odlukom o pogodnostima za investitore, koju je donijelo Općinsko vijeće.

Na Sajmu izlaže 80 izlagača. Sajam će trajati od 21. do 23. maja 2015. godine.

www.opcina-tesanj.ba

The post 11. Sajam privrede Biznis 2015. Tešanj appeared first on Tešanj.

Opširnije na: Tesanj.biz

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *