Zašto je Tešanj prepoznatljiv i kad je sve počelo?

Prije 3 godine Nadira​ i ja smo, u jednom od mnogobrojnih poslovnih razgovora analizirali tržišta, ekspanziju malog i srednjeg poduzetništva, previđali mogućnost razvoja pojedinih tržišta ovisno o resursima, historijskim, geografskim i ostalim faktorima. Tada, dok je Tešanj još uvijek bio jedan od onih gradova koji se bore bez nekih posebnih obilježja koji bi ga izdvojili od ostalih mi smo prepoznali u Tešnju a nismo u Zenici (u kojoj smo u tom trenutku živjeli) nešto što je u našim predviđanjima Tešanj moglo kroz par godina dići u ekonomskom smislu te ga učiniti prepoznatljivim. Naime radi se o najboljoj osobini poduzetnika u Tešnju – zajedništvu!
Moram podsjetiti da u to vrijeme kada smo počinjali AS Group još nije bio preuzeo VISPAK, KLAS a ni OAZU. Općina Tešanj se nije samohvalnim tekstovima promovisala okolo, Tešanj nije bio čudo i primjer dobre prakse.

Upravo Tešanj – primjer dobre prakse​ je kampanja koja je imala za cilj da promoviše svakoga stanovnika Tešnja koji proizvodi novu vrijednost te time zapošljava sugrađane i doprinosi cjelokupnoj društvenoj situaciji na našoj općini. Ono najvažnije što je ovaj sajt i facebook page uspio je “Tešanjsko čudo“, “Iz Tešnja samo pozitivne priče”… natpisi BH medija.

Jučer smo išli u Zenicu, volim otići “gore”, posjetili smo kino i tako sretnem prijatelja koji radi tu u kinu pa zastadoh s njim nakratko i naravno kako bih pričao osim pozitivno. On se nasmija i reče: “Ne znam šta je to s vama iz Tešnja. Neki dan sjedim sa jaranicama koje su isto iz Tešnja, i cijelo vrijeme su pričale pozitivno o Tešnju.”. Samo sam se nasmijao i rekao da treba da navrati češće, da obiđe opštinu i biće mu jasno.

Eh nekako mi drago što su sad puna usta Tešnja svim mojim sugrađanima jer smo znali prije 3 godine da od Sarajeva, Banja Luke i Mostara ma koliko radio nećeš “samo tako” postati prepoznatljiv. Znali smo to prije 3 godine i evo danas se ponosim onim što smo napravili zajedno sa onim najzaslužnijim – poduzetnicima, radnicima i svim našim sugrađanima koji šire pozitivnu energiju. Drago nam je također što su neki počeli da kopiraju ovaj portal i ideju s ciljem ličnog profita.

Šta smo to uradili do sad?

  • Objavili smo preko 200 članaka i isto toliko raznih objava na facebooku
  • Uložili smo preko 1000 volonterskih sati radeći na sajtu i fb stranici
  • Održavanje sajta na dnevnoj bazi
  • Plaćanje hostinga i domene
  • Planiranje i implementacija facebook kampanja
  • Komunikacija sa našim članovima na facebooku (preko 1200 ljudi iz cijele BiH prati naše objave)
  • Ostvaren promet od preko 100 000 unikatnih posjeta

Ostvarena materijalna korist od svega navedenog?

0,00 KM

Zašto sve ovo radimo?

Zbog ćejfa, zbog kvalitetnijeg trošenja slobodnog vremena, zbog osjećaja patriotizma te svjesnosti da tuđe nije nužno i bolje.

Ko smo mi?

Nadira Ljevaković Garić, osoba koja redovno objavljuje sve najaktuelnije članke te komunicira sa našim dragim članovima na facebooku ili putem emaila.

Faruk Garić, osoba koja je izradila ovaj sajt, grafičke elemente na facebooku te osoba koja se brine da sve bude dostupno u svaka doba.

 

Piše: Faruk Garić

The post Zašto je Tešanj prepoznatljiv i kad je sve počelo? appeared first on Tešanj.

Opširnije na: Tesanj.biz

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *