Međunarodni sajam: Dani trešnje 2015

U organizaciji turističke zajednice Mostar Sjever održan je Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma – Dani trešnje 2015.

Ovogodišnji Sajam, pod motom Domaće je najbolje je otvorio Federalni premijer Fadil Novalić, a Sajam je okupio preko 100 izlagača. Partner događaja je bila Republika Mađarska, uz promociju svoje najpoznatije termalne banje iz grada Harkany. Osim mađarskih, na Sajmu su se,uz domaće, predstavili i izlagači iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije.

U mnoštvu zanimljivih i raznolikih sadržaja, općinu Tešanj su predstavili UG Sehara i JU Muzej Tešanj. Na paviljonu, koji je postavom i vizuelnim efektima privukao veliku pažnju posjetilaca, predstavljen je dio tradicije i kulturno-historijske baštine tešanjskog kraja. Naročitu pažnju su privukle rezbarije u drvetu, te bosanske frule majstora Safeta Salkanovića iz Medakova.

Osim pažnje koju je privukao naš paviljon, općina Tešanj je u još jednom segmentu bila u centru pažnje. Općinski načelnik Suad Huskić, po kriterijima organizatora Sajma proglašen je Načelnikom godine 2015. – za postignute rezultate u razvoju lokalne zajednice.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *