SVEČANA DODJELA DIPLOMA GENERACIJI 2011-2015.

11427848_10204091836511916_1523618625_n

Kada su odzvonili zvuci Gaudeamusa u školskom amfiteatru, utišala se razigrana omladina. Bio je to znak da je počela svečana manifestacija, manifestacija koja se s nestrpljenjem čekala pune četiri godine.

Danas je bio taj dan, 11.juni 2015. godine, kada smo se okupili kako bi dodijelili diplome našim maturantima kao potvrdu uspješno savladanih maturskih ispita, odnosno cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja. Prigodnim riječima i sa lijepim željama našim maturantima se obratila direktorica, prof.Aida Salkić, istaknuvši određene pojedinosti u toku njihovog četverogodišnjeg školovanja. Riječ je dobio, kao i poseban aplauz, naš učenik generacije, Himzo Hasak. Nakon toga uslijedilo je uručivanje diploma po odjeljenjima, počevši od učenika IV-A razreda i njihove razrednice, profesorice Mirzete Ajanović koja im je uručila diplome. Učenicima IV-B razreda diplome je uručila njihova razrednica, profesorica Indira Smajlović, a profesorica Aida Kršić uručila je diplome učenicima IV-C razreda kao njihova razrednica. Na kraju je profesor Nedžad Mulahuseinović uručio diplome svom razredu IV-D. Tako smo ispratili još jednu od mnogih generacija naše Gimnazije ”Musa Ćazim Ćatić”.

Malo smo tužni, ali ipak sretni i ponosni što je gimnazija odgojila još jednu, ako Bog da, generaciju uspješnih građana, a prije svega dobrih ljudi. Danas su naši maturanti dobili karte za svoje dalje putovanje. Nadamo se da će ih pratiti sreća i uspjeh, za trud i rad ne sumnjamo, jer su to već dobro prisvojili svojim navikama. Čestitamo im i želimo sve najbolje.

 

 

 

Opširnije: mcc.edu.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *