Uspjeh Tešanjske firme Madi: Navikli smo kupce na nas

Iako relativno mlada firma u ovoj oblasti, prema statističkim podacima u posljednjih nekoliko godina, Madi se nalazi u vrhu po ukupno ostvarenoj proizvodnji i preradi piletine u Bosni i Hercegovini.

uspjeh-tesanjske-firme-madi-navikli-smo-kupce-na-nas_1436354663

– Da je bilo jednostavno doći na sadašnju poziciji i nije, ali smo uspjeli, trudom, radom i svakodnevnim zalaganjima, kazao nam je Maid Jabandžić, komercijalni direktor firme Madi.

Prema njegovim riječima Madi je porodična firma koja postoji već 26 godina i koja je godinama, polako, bez pretjeranog medijskog eksponiranja uspjela da ostvari izuzetno veliki uspjeh i da se približi kupcima.

Moderna oprema

“Sav taj trud rezultirao je dosadašnjom krunom našeg rada, a to je otvaranje klaonice peradi kapaciteta 6.000 brojlera po satu, tako da teoretski ova klaonica može da proizvede 24 miliona brojlera na godišnjem nivou što je ujedno čini i klaonicom najvećeg kapacitet na Balkanu”, istakao je Jabandžić.

Prema njegovim riječima, osim veličine, klaonicu odlikuje i najmodernija oprema toga tipa gdje su sterilni procesi proizvodnje dovedeni do savršenstva te je samim tim osiguran i bolji kvalitet i naprednija završna obrada.

Kako nam je kazao Jabandžić, ukupna vrijednost investicije iznosi oko 20 miliona KM, a postojeća oprema dodatno će učvrstiti lidersku poziciju firme Madi kada je u pitanju proizvodnja svježe i smrznute piletine u BiH.

“Međutim, s ovom investicijom posao Madija se ne završava. Već u planu imamo nove projekte, nove možemo reći milionske investicije s kojima ćemo uskoro upoznati javnost. Madi, znači, nastavlja da radi na unapređenju svojih proizvoda, ali i na unapređenju poslovnog ambijenta i stvaranja novih radnih mjesta”, istakao je Jabandžić.

Madi je sa otvaranjem nove klaonice prošao broj od 350 zaposlenih, a sa novim investicijama taj broj će, prema njegovim riječima, samo rasti.

Izvoz

Kad je u pitanju plasman proizvoda, Madi je firma koja je najviše orijentirana prema domaćem tržištu.

“Osim u BiH Madi svoje proizvode izvozi u Srbiju, Crnu Goru, na Kosovo, u Irak, a u narednom periodu broj zemalja u koje će Madi izvoziti će se svakako povećavati, jer već imamo nekih dogovora za izvoz i u druge zemlje”, kazao je Jabandžić te pohvalio napore ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića da, nakon mlijeka, osigura i izvoza mesa peradi u EU.

Madi je, prema rezultatima poslovanja u prvih šest mjeseci ove godine, prema Jabandžićevim riječima, već izašao na lidersku poziciju kad je u pitanju proizvodnja piletine u BiH, a u planu za 2015. imaju proizvodnju skoro 11 miliona utovljenih brojlera.

Kad je u pitanju “borba” za mjesto na policama tržnih centara i prodavnica širom BiH Jabandžić je naglasio da nije jednostavno, ali da su oni kao firma koja je orijentisana na bh. tržište naviknuti na sve probleme sa kojima se susreću, a sigurno mjesto im garantuju i kupci.

“Naime, mi smo kupce navikli na nas, naši proizvodi su traženi i mi sa svima imamo dobre odnose, a samim tim i siguran plasman proizvoda”, kazao je Jabandžić.

Izvor: oslobodjenje.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *