Prezentacija Studije izvodivosti

Dana 21.07.2015. godine u Sali Općinskog vijeća Tešanj održana je prezentacija Studije izvodivosti za projekat „Izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za tri općine: Doboj Jug, Usora i Tešanj„ koju je izradio Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta Sarajevo.

Prezentaciju Studije izvršila je Selma Čengić, izvršna direktorica Instituta i Delila Šabić, istraživač u Institutu. Prezentaciji su prisustvovali:

1. Predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj Senad Subašić,

2. načelnici sve tri Općine: Jasminka Begić (Doboj Jug), Ilija Nikić (Usora) i Suad Huskić (Tešanj), sa saradnicima,

3. vijećnici Općinskih vijeća sve tri Općine,

4. direktor JP „Rad“ Tešanj Mirsad Šaranović, sa saradnicima,

5. predstavnici komunalnih preduzeća općina Usora i Doboj Jug,

6. predstavnik revidenta Studije i članovi komisije za praćenje realizacije studije,

7. mediji.

Prezentaciji su trebali da prisustvuju i predstavnici Fonda za zaštitu okoliša koji su poslali izvinjenje što ne mogu prisustvovati prezentaciji. Nakon što je pozdravio prisutne Općinski načelnik Općine Tešanj Suad Huskić dao je uvodnu riječ. Potom je izvršna direktorica Instituta Selma Čengić izvršila prezentaciju Studije u kojoj je prisutnima predstavila segmente Studije. Nakon prezentacije Studije uslijedila je diskusija učesnika te postavljanje pitanja predstavnicima Instituta. Opći zaključak prisutnih je da je ovo izuzetno značajan projekat za sve tri općine i da se treba pristupiti što prije njegovoj realizaciji.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *