Prijem predstavnika CBS „Tešanj“ Tešanj i KBS „Borac“ Jelah

Danas je Općinski načelnik Suad Huskić izvršio prijem predstavnika CBS „Tešanj“ Tešanj i KBS „Borac“ Jelah u povodu ostvarivanja značajnih rezultata u 2015. godini.

U delegaciji CBS „Tešanj“ Tešanj bili su:

1. Elvedin Dubravac, trener,

2. Hajrudin Čamdžić, kick box prvak Balkana za 2015. godinu u kategoriji do 54 kg i osvajač bronzane medalje sa Svjetskog kupa u Mađarskoj 2015. godine,

3. Džejlana Piro, kick box osvajačica zlatne medalje sa Svjetskog kupa u Mađarskoj 2015. godine u kategoriji 65 kg i

4. Jasmina Merdić, kick box prvakinja Balkana za 2015. godinu, osvajačica zlatne medalje na Evropskom kupu 2015. godine, osvajačica Svjetskog kupa u Mađarskoj 2015. godine, osvajačica Balkan opena 2015. godine u Tešnju, najuspješnija seniorka za 2015. godinu na Državnom prvenstvu.

Prema izjavi trenera Elvedina Dubravca svo troje mladih sportista CBS „Tešanj“ Tešanj su članovi kick box reprezentacije Bosne i Hercegovine i državni prvaci u svojim kategorijama. Rezultati koji su postigli sportisti CBS „Tešanj“ Tešanj u 2015. godini su najbolji u 20 godina postojanja ovog kluba.

U delegaciji KBS „Borac“ Jelah bili su:

1. Husein Alibalić, trener,

2. Hasan Huseinbašić, osvajač zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u Nišu u kategoriji low kick do 81 kg

Trener Husein Alibalić naveo je da je mladi Huseinbašić ove godine osvojio 13 zlatnih medalja i da nije izgubio niti jedan meč. On je apsolutni šampion Bosne i Hercegovine u svojoj kategoriji i član je juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju treba da nastupi na Evropskom juniorskom i kadetskom prvenstvu u San Sebastianu, Španija. Naglasio je da je KBS „Borac“ Jelah ove godine osvojio 57 medalja (36 zlatne, 16 srebrene i 5 bronzane) i da su 6 članova ovog kluba postali šampioni Državnog prvenstva.

Općinski načelnik Suad Huskić se zahvalio takmičarima i klubovima što uspješno i s ponosom predstavljaju Tešanj u regiji i Svijetu, a takmičarima je uručio prigodne poklone. Predstavnici klubova su se zahvalili Općinskom načelniku i izvijestili ga o svojim narednim planovima i takmičenjima.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *