Čestitka povodom početka školske godine

Dragi prvačići, đaci i studenti,

Poštovani roditelji i uposlenici u obrazovanju,

 

Početak nove školske godine je prilika da vam u ime Općine Tešanj i u svoje lično ime zaželim uspješnu novu školsku godinu sa nadom da ćete u njoj ostvariti dobre odgojne i obrazovne rezultate. Sa posebnim zadovoljstvom ističemo da je u školskoj 2014/15. godini u školama na području naše općine postignut veoma značajan uspjeh učenika.

Dragi učenici, očekujemo da ćete marljivo učiti i raditi i postizati dobre rezultate u različitim područjima, a mi odrasli i lokalna zajednica (Općina) ćemo biti spremni da vas podržimo. Tešanj ima viziju razvoja i kao takav je prepoznatljiv, a tu viziju treba da nastave ostvarivati nove generacije odgojenih, obrazovanih i uspješnih mladih ljudi.

Poštovani roditelji i uposlenici u obrazovanju, na vama je ponovo težak zadatak i velika odgovornost, da u granicama svojih mogućnosti pravilno usmjeravate mlade generacije, samim time budućnost naše domovine Bosne i Hercegovine i općine Tešanj. Vjerujemo da ćete uspješno odgovoriti izazovu koji je pred vama i želimo vam puno uspjeha u tome!

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Mr. sc. Suad Huskić, profesor

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *