SAOPĆENJE SA 14. SJEDNICE SKUPŠTINE

SAOPĆENJE SA 14. SJEDNICE SKUPŠTINE

Na 14. sjednici Skupštine Zeničko–dobojskog kantona, održanoj 31.08.2015.godine u I. dijelu-radne sjednice Skupština je donijela odluke o verifikaciji odluka Odbora za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona o proglašenju počasnog građanina Kantona za gospodu Renza Daviddija i Ahmeta Kemala Baysaka, kao i Odluku o verifikaciji Odluke Odbora za javna priznanja o dodjeli Plakete Zeničko-dobojskog kantona gospodinu Amelu Tuki.

U II. dijelu svečane sjednice Skupštine u povodu 29. avgusta Dana Zeničko-dobojskog kantona dodijeljena su javna priznanja i izveden je kratak kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali članovi Kamernog simfonijskog orkestra-Duvački trio i Nusmir Muharemović, glumac Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Prigodnim govorom se obratio premijer Kantona Miralem Galijašević.

Gospodin Baysak se zahvalio na dodijeljenom priznanju, a u ime odsutnog gospodina Renza Daviddija nagradu je pruzeo i zahvalio se gospodin Orlando Fusco, šef Odjela za vlade i parlamente pri Delagacije EU u BiH.

Amel Tuka se zahvalio na dodijeljenoj Plaketi za doprinos razvoju sporta u Zeničko-dobojskom kantonu i zamolio zastupnike i Vladu da stvaraju bolji ambijent za buduće generacije.

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *