MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA REALIZOVALA OBUKU KROJAČA ZA POTREBE FIRME NAPREDAK D.D. TEŠANJ

certifikati (2)

U srijedu,  23.12.2015. godine u Amfiteatru Mješovite srednje škole Tešanj podijeljeni su certifikati  kandidatima koji su uspješno završili obuku za Krojača, za potrebe firme Konfekcija Napredak d.d. Tešanj. Certifikacija kandidata je finalni dio projekta koji je trajao  godinu dana. Ukupno je certificirano 30 kandidata koji su svi zaposleni u firmi Konfekcija Napredak d.d. Tešanj.

Razvojni tim Škole zajedno sa menađmentom Škole kreirao je plan i program obuke u potpunosti prilagođen modernim zahtjevima firme Napredak d.d. Tešanj.

Obuku kandidata – krojača je realizovali su USAID/SIDA/ FIRMA projektom, Federalnim zavodom za zapošljavanje, Općinom Tešanj, firma Napredak d.d i Mješovita srednja škola Tešanj.

Pored domačina manifestacije, gospodina Muharema Saračević,  direktora Mješovite srednje škole Tešanj gostima i kandidatima obratili su se i načelnik općine Tešanj gospodin Suad Huskić i direktor firme Konfekcija Nadredak d.d. gospodin Amir Šišić.

certifikati (2)certifikati (3)certifikati (4)certifikati (5)certifikati (6)20151223_131312

Škola je kroz ovaj projekat bila nosilac aktivnosti kreiranja dimaničkog plana aktivnosti vezanih za navedeni projekat, kreiranje programa i plana obuke te certifikacije kandidata.

Ovim putem direktor Škole prof. Muharem Saračević zahvaljuje se članovima Razvojnog tima Škole, profesorima Samili Čamdžić, Ismeti Nuhanović i Selimi Brkić koji su uspješno realizovali proces obuke kandidata, kao i Hamdi Subašić, Damiru Kadribašić i Adnanu Šeljmi, koji su učestvovali u sporvođenju projekta Obuka Krojača.

 

Foto sekcija

Adisa Hodžić IIc                                                                                                                                                        Sabina Užičanin,prof.

Opširnije: msst.edu.ba

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *