Gimnazijalci u duhu kulture

12421689_10205096736833796_688231148_n

,,Ma koliko snažan duhom, pojedinac nije kadar ni svojim naporima ni eventualnim svojim ličnim uspesima, da izmeni ove prilike; tek udružene sve duhovne moći, jednom zajedničkom i istrajnom akcijom, moći će kulturnim pregnućima da prošire duhovne vrednote u našoj sredini i moći će da im obezbedi značaj koji one imaju u razvitku jednog kulturnog mladog društva.”

Ove Nušićeve riječi najbolje opisuju cilj i namjeru onoga što su profesorice bosanskog jezika Gimnazije ,,Musa Ćazim Ćatić” proteklih dana pripremale i organizovale.

Naime, 24.12.2015.godine učenici Gimnazije ,,Musa Ćazim Ćatić” imali su priliku pogledati jednu od predstava sa repertoara Narodnog pozorišta Sarajevo. Riječ je o Nušićevoj komediji ,,Ožalošćena porodica” u režiji Ahmeda Imamovića. Naši učenici su imali prliku pogledati  jednu od komedija tako vrsnog autora kao što je Branislav Nušić. Sam tekst na scenu su oživjeli fantastični glumci pokazujući tragikomičnu egzistencijalističku borbu za vlastite interese. Humora nije izostalo, naravno. Na ova način uspjeli smo proširiti svoje duhovne prostore i pomogli učenicima da provedu još jedan kvalitetan i nezaboravan dan. Zar može biti ljepši dan pred same praznike?



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 

Opširnije: mcc.edu.ba

O Gimnazija Musa Cazim Catic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *