Obradovana porodica Edina Kruške



Edin10

Danas, 19.Marta 2016. godine, nakon redovne sjednice Skupštine NHU “OSLONAC”, izvršena je i primopredaja izgrađenog objekta porodici Edina Kruške, Trepče.

Savjet NHU “OSLONAC” je svojom odlukom od 01. decembra 2015. godine napravio ugovor sa izvođačem radova, firmom Nedjing, Tešanj o dogradnji  i proširenju objekta za Kruško Edina iz Trepča. Projekat se realizirao prema idejnom rješenju Izvođača radova a obuhvatao je potpuni završetak objekta sa termoizolacijom i vanjskim stubištem za potkrovlje i bez uređenja samog potkrovlja. Prihvaćena je ponuda firme Nedjing u ukupnom iznosu od 19.292,46 KM. Pored sredstava članarine NHU “OSLONAC”, učešće je osigurala i Općina Tešanj u visini od 4.000,00 KM.

Danas je porodica zadovoljna sa smještajem a Edin privremeno radi u Mostaru da bi nešto zaradio za izdražavanje porodice, a ovaj vikend je došao kući da bi primio ključeve dograđenog objekta.

Pored rukovodstva i članova NHU “OSLONAC”, primopredaji su prisustvovali Općinski načelnik, komšije, prijatelji i mediji.

Edin2Edin4Edin11Edin12Edin6Edin5  Edin7Edin8Edin9



Izvor: www.oslonac.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *