SVEČANO OTVORENO NOVO KRILO HOTELA VILLA UKUS U TEŠNJU

IMG_9984

Novo krilo luksuznog tešanjskog hotela Villa Ukus**** svečano je otvoreno 22. aprila 2016. godine. Dosadašnjem kapacitetu hotela od 11 soba sa wellnes centrom  pridodano je još 15 jednako luksuznih soba u novom krilu, fitness sala, izdvojena konferencijska dvorana kapaciteta 80 mjesta, te 28 natkrivenih parking mjesta. Ukupna površina kompleksa sada iznosi 2000m2, a vrijednost investicije je jedan milion KM.

Skromnoj ceremoniji otvaranja prisustvovao je i načelnik Tešnja Suad Huskić, a tom prilikom je predstavnik investitora uručio donaciju u iznosu od 3 000 KM Općoj bolnici u Tešnju.

“Zadovoljstvo nam je što ovom investicijom unaprijeđujemo smještajne i turističke kapacitete općine Tešanj, i otvaramo mogućnost za još veći razvoj privrede i turizma ove regije. Ujedno, zahvalni smo partnerima i institucijama za podršku jer samo zajedničkim nastojanjima uspijevamo utjecati na uslove poslovanja, realizirati nove ideje i projekte i praviti bolje rezultate. Opredijeljeni smo da svoju društvenu odgovornost, prije svega, usmjeravamo u lokalnu zajednicu jer vjerujemo da je to najbolji put razvoja malih sredina. Stoga danas uručujemo donaciju Općoj bolnici u Tešnju za nabavku medicinske opreme”, kazao je, u ime investitora, Tarik Širbegović, izvršni direktor Silk Trade-a.

Boutique hotel „Villa Ukus“ sa 4 zvjezdice je od najvećeg svjetskog portala za rezervaciju hotelskog smještaja Booking.com dobio Nagradu za izvrsnost recenzija u 2015. godini sa prosječnom ocjenom 9.5 (maksimalna je 10), čime se još jednom izdvojio kao jedan od najbolje ocijenjenih hotela regiona.

Uprava poslovnog centra UKUS

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *