Načelnica Amra Babić nezavisni kandidat za još jedan mandat načelnice Općine Visoko

Mr. Sci. Amra Babić

Aktuelna načelnica Općine Visoko mr.sci. Amra Babić i službeno je nezavisni kandidat za još jedan mandat. U srijedu prošle sedmice, svoju kandidaturu, načelnica Babić predala je Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Tim povodom, načelnica Visokog se obratila javnosti:

“Za tri godine mandata najvažnije što smo uradili bilo je:

Stabilizirali smo budžet i budžetsku potrošnju. Budžet Općine Visoko uvećali smo za 30,54%. Vratili smo stare nagomilane obaveze i istovremeno investirali 11,5 miliona KM u razvoj infrastrukture na području cijele općine Visoko. Porast zaposlenosti za mandatni period je 7,85%, a broj registrovanih privrednih društava porastao je za 32,06%, kao i broj registrovanih obrta za 19,32%.

Po pokazatelju bruto izvoza po glavi stanovnika Visoko se nalazi na prvom mjestu u Zeničko-dobojskom kantonu. Pokrenuli smo procese lokalnog ekonomskog razvoja.

Pokrenuli smo problem rješavanja vodosnabdijevanja ruralnog dijela općine za oko 12.000 stanovnika i na najboljem smo putu da ga riješimo. Izgradnjom Ambulante porodične medicine TIKA u Moštru riješili smo problem zdravstvene zaštite za oko 16.000 stanovnika.

Učinili smo značajne napore za stvaranje preduvjeta za bolje predškolsko i školsko obrazovanje, kao i za sport i kulturu kroz rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih kapaciteta. Pokrenuli smo procese koji garantuju bolji i efikasniji javni sektor, posebno javna preduzeća i ustanove.

Asfaltirali smo desetine kilometara novih cesta i puteva. Počeli smo uređivanje korita rijeka i parkova. Radimo na stvaranju ljepšeg, uređenijeg i čišćeg Visokog. Popravljamo uvjete bezbjednosti građana i imovine. Pomagali smo putem institucija svima kojima je pomoć trebala, prehrambenim paketima, lijekovima, ogrjevom, novčanim prilozima, stalnom brigom i pomoći, dodjelom plastenika i na druge načine.

Radili smo i realizovali projekte sa svim pozitivnim snagama, a u interesu građana.

Namjera nam je da ovaj grad i ovu općinu pripremimo što je moguće bolje za ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. S tim u vezi, raduje nas činjenica da je sve više domaćih institucija, kompanija, ali i inozemnih investitora i predstavnika EU koji u Općini Visoko vide istinskog partnera.

Drage Visočanke i Visočani, uvaženi prijatelji, poštovani sugrađani, svima zahvaljujem za dosadašnju saradnju i nadam se još uspješnijoj u budućnosti. Vratili smo dignitet Visokom. Ovo je tek početak. Visoko je krenulo put razvoja i Visoko na tom putu ne smije i neće stati. Obećavam vam to. Bila sam načelnica svih građana, te ću biti i dalje.”, kazala je načelnica Babić.

 

Press Općine Visoko

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *