NAJBOLJI UČENICI MJEŠOVITE SREDNJE ŠKOLE TEŠANJ U ŠKOLSKOJ 2015/2016.GODINI

naj2

Odlukom Nastavničkog vijeća učenici koji su ušli u uži izbor za učenika generacije i učenici koji su osvojili medalje na takmičenjima u toku školske 2015/2016.godine pohvaljeni su, pa je menadžment škole organizovao, u ponedjeljak 23.05.2016.godine,  svečanost uručivanja diploma i nagrada.

Učenik generacije 2015/2016 je SANID ŠKILJO!

Sanid Škiljo, tehničar drumskog saobraćaja, pokazao je i na ovom prijemu da je kompletan i svestran. Ne samo da je sve četiri godine imao odličan uspjeh i prosjek ocjena 5,00 već je učestvovao na raznim takmičenjima i osvajao medalje za školu. U njegovom obraćanju direktoru i menadžmentu škole pokazao je elokventnost i dobru percepciju, iskazao žaljenje za proteklim godinama svjestan da ga čekaju veća iskušenja i teži zadaci.

naj2 naj1

Na VIII Festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola u Živinicama Mješovita srednja škola Tešanj osvojila je pet medalja i to tri druga mjesta i dva treća. Učenici koji su postigli ovako zavidne rezultate i plasirali našu školu među najbolje škole Zeničko-dobojskog kantona su:

  • Škiljo Sanid, tehničar za mehatroniku mentor: Prnjavorac Tarik, prof.
  • Šarotić Enes, prehrambeni tehničar mentor: Hadžalić Muhamed, prof.
  • Kotorić Kenan, obrađivač metala rezanjem mentor:Kurtić Sead, nast.prakt.nastave
  • Alkaz Hamdo, trgovac mentor: Holjurić Hajrudin, nast.prakt.nastave
  • Hadžić Adelisa, krojač mentor: Nuhanović Ismeta, nast.prakt.nastave

 

Na IV međunarodnom takmičenju Balkan junior u Valjevu, Srbija učestvovali su učenici naše škole zanimanja elektrotehničar računarstva i zauzeli peto mjesto:

  • Alkaz Rasim mentor: Zeničanin Mujo
  • Omerbašić Husejn mentor: Zeničanin Mujo

 

Učenici koji su svojim rezultatima i dostignućima u redovnim i vannastavnim aktivnostima ostvarili najbolje rezultate plasirali su se u izbor učanika generacije su:

  1. Škiljo Sanid,
  2. Mujkić Kenan,
  3. Karabegović Lejla,
  4. Ramić Ferida,
  5. Dizdarević Muamer,
  6. Skopljak Amel,
  7. Kotorić Muamer,
  8. Omerbašić Husejn i
  9. Alkaz Rasim.

Učenici su imali priliku da kažu svoje mišljenje o vremenu proverdenom  u našoj školi. Nalaze se na prekretnici života  i većina je izrazila želju za nastavkom školovanja.

Fotosekcija

Sabina Užičanin

Opširnije: msst.edu.ba

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *