Donacija Vatrogasne opreme

Posredstvom našeg sugrađanina Zuhdije Beše koji boravi u Švicarskoj  te Andreasa Polajzera i Sadata Zoronjić ostvareni su kontakti sa Dobrovoljnim Vatrogasnim Društvom Zug i njenim Komandantom Danielom Jauchom, koji su donirali vrijednu vatrogasnu opremu profesionalnoj vatrogasnoj jedinici u Tesnju,koja djeluje u okviru općine Tešanj.
Na spisku donirane opreme našao se čitav niz vrijednih alata i opreme (pikameri, pumpe i usisivači za vodu, zaštitna i specijalna odijela, mlaznice, crijeva, priključna vozila za posipanje puteva i trotoara, i dr.).
Donirana oprema je primljena u vatrogasnoj jedinici, te će biti korištena u redovnim poslovima vatrogasne jedinice, kao i štaba i jedinica civilne zaštite u vanrednim situacijama. Očekuje se nastavak saradnje u opremanju i osposobljavanju za zaštitu od požara i drugih vanrednih situacija.
Saradnja je počela tokom posjete Općinskog načelnika Suad Huskića i Predsjedavajućeg općinskog vijeća Senada Subašića Švicarskoj, a osim ovog projekta rezultirala je i donacijom agregata/generatora Općoj bolnici u Tešnju.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *