Svečano otvoren sportski objekat na “Musali”.

1

Danas (četvrtak, 25.08.2016.godine) svečano je otvoren u pušten u rad novi sportski objekat na “Musali” – sportska sala i streljana. Manifestacija je započela u 14:00 sati, intoniranjem himne, nakon čega se prisutnim obradio direktor JU “Sportsko-rekreacijski centar” Tešanj Safet Jašić, koji se zahvalio prisutnim na posjeti te ukratko obrazložio svrhu i potrebu jednog ovakvog objekta.

Nakon muzičke pauze, prisutnima se obratio i Besim Sejdić, predsjednik Sportskog saveza općine Tešanj koji je, između ostalog, upoznao prisutne o aktivnostima streljačkih klubova naše općine, nastojanjima da se ovaj sport podigne na jedan viši nivo ćemu će ovaj objekat svakako doprinijeti, te o skorom formiranju općinske lige u streljaštvu.

Potom je uslijedio performans Taekwondo akademije Tešanj, sa elementima borbi i formi, koje su nam prikazali najmlađi članovi ovog kluba, nakon čega se prisutnima obratila i Bernadeta Galijašević, predstavnik Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon još jedne muzičke pauze, prisutnima se obratio i Općinski načelnik Suad Huskić, koji je istakao da je otvorenjem sale i streljane završeno uređenje kompleksa “Musala”, napomenuo da u narednom periodu slijede ulaganja u sportsku infrastrukturu i u drugim sredinama na području općine Tešanj, te objekat proglasio otvorenim.

Nakon svečanog otvorenja, prisutni gosti obišli su novootvorene prostorije sportske sale i streljane te, nakon kratke demonstracije instruktora streljaštva, dobili priliku isprobati gađanje iz vazdušne puške.Za sve posjetioce manifestacije bila je priređena i skromna zakuska.

Kompletnu fotogaleriju sa manifestacije možete pogledati OVDJE.

Napominjemo da će se sutra (petak, 26.08.2016.godine), sa početkom u 16:00 sati, održati Otvoreni turnir u streljaštvu za veterane, disciplina – Vazdušna puška na 10 metara.

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *