Potpisani Ugovori o sufinansiranju zapošljavanja i samozapošljavanja

 

Služba za zapošljavanje ZDK i Biro rada Tešanj organizovali su kolektivno javno potpisivanje ugovora o sufinansiranju zapošljavanja i samozapošljavanja po programima iz Uredbe Vlade FBiH, sa poslodavcima i obrtnicima, aplikantima na javne pozive, sa područja općine Tešanj i Usora.

 

Danas su potpisani Ugovori sa 33 osobe koje pokreću nove biznise, 15 poslodavaca koji upošljavaju nove radnike što rezultira brojem od 76 novih radnih mjesta. Vrijednost potpisanih Ugovora je više od 500.000 KM.

 

Potpisivanju ugovora su prisustvovali ministar Ministarstva rada, socijalne politike i izbjeglica ZDK Nurđehan Šahinović, ministar Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Himzo Smajić, direktor Službe za zapošljavanje ZDK Marinko Kelavić, Općinski načelnik Suad Huskić, Načelnik općine Usora Ilija Nikić, šef Biroa rada Tešanj Muharem Berberović, te zvanice i veliki broj poslodavaca i obrtnika, aplikanata na Javne pozive za subvencioniranje zapošljavanja i samozapošljavanja po Uredbi Vlade FBiH.

 

 

 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *