Adresni registar, iskustva i koristi

U organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, a u sklopu implementacije CILAP projekta (Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini), u Tešnju je 22.9.2016. godine održan seminar na temu: Adresni registar, iskustva i koristi.

Glavni cilj održavanja seminara je upoznavanje zainteresiranih strana sa iskustvima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u izgradnji adresnog registra, prvenstveno kroz implementaciju CILAP projekta.

U uvodnom obraćanju prisutnima se obratio direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović te prisutne upoznao sa tekućim i budućim aktivnostima Uprave na polju uspostavljanja adresnog registra, ali i sa aktivnostima na drugim poljima djelovanja Uprave. Također, u uvodnom dijelu seminara prisutnima su se obratili direktorica CILAP projekta Anđa Zimić i Općinski načelnik Suad Huskić.

Na seminaru je predstavljena i primjena podataka adresnog registra u Švedskoj, kao i primjeri postupka uspostavljanja adresnog registra u određenim općinama Federacije BiH, te postupak uspostavljanja adresnog registra u Republici Srpskoj. Seminaru su prisustvovali predstavnici lokalnih jedinica samouprave, predstavnici drugih agencija i ministarstava državnog i entitetskog nivoa vlasti. Ovom prilikom je, konsultant Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, putem CILAP projekta, Ivan Kvesić održao prezentaciju na temu uspostavljanja adresnog registra u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *