Juniori “Borca” posustali na “Šibovima”.

3

Jučer (četvrtak, 22.09.2016.godine) je na “Šibovima” u Jelahu  odigrana prva utakmica završnice Omladinskog KUP takmičenja Federacije BiH između juniora “Borca” i juniora HNK “Orašje”.

I prije početka utakmice znalo se da su gosti iz Orašja vrlo kvalitetna ekipa koja u svojim redovima ima čak osam igrača koji nastupaju u seniorskoj ekipi.

Naša ekipa bila je oslabljena neigranjem nekoliko igrača, što se pokazalo kao veliki hendikep, ali je  i ostatak ekipe imao loš dan jer je utakmica protekla u vrlo nervoznoj igri.

Na prvi gol smo čekali 25 minuta kada odbrana Borca pravi grešku a odlični Đurčević šalje loptu iza leđa golmana Borca Bošnjaka.

Nastavak utakmice nam donosi vrlo zanimljivu igru obje ekipe pri čemu naši napadači stvaraju par prilika koje nažalost ne pretvaraju u pogodak.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:1 u korist gostiju iz Orašja.

Drugo poluvrijeme počinje otvorenom igrom obje ekipe, a samo pet minuta je bilo dovoljno gostima da preko jednog od najboljih igrača Živkovića, iz slobodnog udarca povećaju prednost na 0:2.

Nakon samo četiri minuta Živković postiže i svoj drugi gol na i povećava prednost Orašja na 0:3.

U 61. minutu utakmice sudija Sarajkić (prema njegovom dotadašnjem suđenju na ovoj utakmici) preoštro dosuđuje crveni karton mladom Spahiću iz Borca, a da na drugoj strani zbog mnogo težeg prekršaja poslednjeg igrača gostiju sudija Sarajkić pokazuje samo žuti karton gostima, i izaziva veliko nezadovoljstvo na tribinama stadiona u Jelahu.

Nakon ovog isključenja domaća ekipa nije imala realne šanse da ozbiljnije zaprijeti golmanu gostiju Lovriću, a u 88. minuti sudija svira i kazneni udarac za goste, koji golma Jacić brani, ali Vukić dolazi do lopte i postiže konačan rezultat utakmice FK “Borac” – HNK “Orašje” 0 : 4.

I pored visokog poraza naše mlade ekipe, treba imati na umu da su protiv sebe imali vrlo kvalitetnu ekipu Orašja, i da ne trebamo biti nezadovoljni nego ponosni zato što su ovi momci ušli među 16 najboljih juniorskih ekipa u Bosni i Hercegovini.

Uzvratna utakmica se igra 28.09.2016. u 15.00 sati u Orašju, i na tu utakmicu naša ekipa može otići rasterećeno bez ikakvih pritisaka i da u toj utakmici pokušaju ostvariti što bolji rezultat.

dscn6553 dscn6556 dscn6566 dscn6576

Za ekipu Borca nasupili su:
Bošnjak Asim, Ćosić Ivan, Spahić Nedim,  Bajrić Ajdin, Kokić Amer,  Džebo Zehrudin, Katić Pejo, Husaković Edin, Spahić Nadin, Kujundžić Ramo,  Bobarić Sabahudin, Jacić Asim, Selimanović Senaid, Kondžić Admir, Fatić Anis, Sadiković Esmin.

Ekipa Orašja:
Lovrić Mateo, Orkić Ilija, Pejičić Mateo, Oršolić Luka, Živković Marko, Đurčević Drago, Kopić Joso, Nedić Veselov Anto, Mišković Dario, Nikolić Nikola, Mikić Zvonimir, Šapčanin Amar, Marošević Luka, Vukić Mario, Topić Ivan, Cvijanović Dragan, Živković Marko, Vukić Igor.

Preuzeto sa: www.fkborac.ba

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *