Projekat “GET INTO RUGBY” u Tešnju.

1

Jučer (petak, 23.09.2016.godine) je na igralištu Osnovne škole “9. septembar” u Medakovu realizovan veoma interesantan međunarodni projekat “GET INTO RUGBY”, u izvedbi Ragbi kluba “TRK” Tešanj i saradnji Ragbi saveza BiH i rukovodstva ovog projekta za Evropu, u kojem su najmlađim osnovcima na zanimljiv način prikazani osnovi elementi ove igre.

Prekrasno vrijeme, odlični uslovi na igralištu i preko 60 razigrane djece učinili su da ovaj projekat bude još zanimljiviji a vođa ovog projekta za Evropu, g-din Hoze iz Španije, kao i predstavnici Ragbi saveza BiH, bili su oduševljeni prikazanim i nisu krili svoje zadovoljstvo.

Nakon završenog treninga, izvršen je obilazak terena u Mekišu na kojem se odvijaju radovi. Ovaj zaboravljeni stadion kojem su ragbisti udahnuli novi život polako dobija željeni izgled a Ragbi klub “TRK” nastavlja dalje i poziva sve koji imaju želje i afininiteta prema ovom prekrasnom sportu da se pridruže.

Domaćini u Medakovu su još jednom pokazali kako se, uz samo malo dobre volje, može realizovati svaki projekat. Zahvala ide, kako učenicima-polaznicima, tako i njihovim nastavnicima i direktoru, koji su zajedno omogućili da ovaj projekat dobije željenu formu.  Hvala i našim trenerima, volonterima i svima ostalim bez kojih ovo ne bi moglo da se desi i koji su pokazali koliko zaista u ovom momentu može, hoće i želi Ragbi klub “TRK” Tešanj!

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

 

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *