Saopćenje: Pozivamo članstvo i simpatizere SBB

Koordinacija pet političkih stranaka SDPBiH, SBIH, DF, BPS i SBB – Fahrudin Radončić, tri je mjeseca radila na pripremi dokumenata za zajednički nastup na Lokalnim izborima 2016. godine i podršci Nezavisnom kandidatu za Općinskog načelnika Tešanj, kao zajedničkog kandidata. Dogovorena je i postizborna saradnja pet stranaka o konstituiranju i djelovanju u Općinskom vijeću Tešanj.

Predstavnici Općinske organizacije SBB – Fahrudin Radončić Tesanj su redovno tri mjeseca učestvovalo i doprinosilo donošenju dokumenata dogovorenih na nivou Koordinacije i animirali svoje članstvo da rade na podršci zajedničkom kandidatu Amiru Galijaševiću. Pritiscima vladajuće koalicije SDA, HDZ i SBB – Fahrudin Radončić na nivou FBiH, posebno lokalne SDA Tešanj derogirane su odluke lokalne SBB Tešanj, poniženo i podijeljeno rukovodstvo stranke SBB, a članstvo, simpatizeri, građani – birači prevareni i zbunjeni.
Koordinacija opozicionih stranaka je iznenađena postupkom vladajuće Koalicije da štiti svoje interese, ponižavaju i podcjenjuju rukovodstvo i članstvo SBB Tešanj i u njihovo ime pozivaju na podršku kandidatu SDA za ON Tešanj, zanemarujući interese lokalne zajednice.

Pozivamo članstvo i simpatizere SBB Tešanj, birače, da ostanu dosljedni svojoj volji i podrže Nezavisnog zajedničkog kandidata Koordinacije opozicionih stranaka Amira Galijaševića, kao Općoinskog načelnika svih građana, a ne Načelnika jedne stranke i podobnih uz tu jednu stranku…

KOORDINACIJA

sdp bps  zabih asdadf

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *