Aktivnosti streljačkih klubova.

84

Svečanim otvaranjem i puštanjem u rad streljane u okviru objekta “Musala” stekli su se odlični uslovi za dalji razvoj streljaštva na području općine Tešanj. S tim u vezi, Sportski savez je pokrenuo niz aktivnosti na jačanju i omasovljenju ovog olimpijskog sporta, budući da u okviru Saveza djeluju 4 streljačka kluba.

U saradnji sa rukovodstvom JU “SRC” Tešanj obezbjeđeni su besplatni termini za sve građane koji žele da koriste novu streljanu, (četvrtkom, subotom i nedjeljom od 18:00 do 20:00 sati) a svim korisnicima streljane u ovim terminima besplatno je obezbjeđen nadzor i instrukcije stručne osobe te dijabole, mete i oružje.

Upućen je zvanični prijedlog za saradnju Aktivu direktora osnovnih škola na području općine Tešanj, vezano za formiranje streljačkih sekcija u okviru škola. Instruktori iz streljačkih klubova bi izvršili prezentaciju svog rada, uz praktičnu pokaznu vježbu gađanja vazdušnom puškom u metu, gdje bi učenici i nastavno osoblje imali priliku da isprobaju vazdušno oružje, nakon čega bi uslijedio formiranje streljačkih sekcija, za čiji rad bi streljački klubovi obezbjedili vazdušne puške, mete i dijabole.

Održano je nekoliko sastanaka i radnih dogovora sa predstavnicima streljačkih klubova a posljednji u nizu održan je juče (utorak, 25.10.2016.godine) u kancelariji Sportskog saveza, kojem su, pored predstavnika Saveza, prisustvovali Izudin Handžić (Streljački klub Tešanj), Senad Hasanić (Streljački klub “Paljuge” Šije) i Miralem Bahtić (Streljački klub “Zigana” Tešanj).

Na ovom, vrlo konstruktivnom sastanku, donešena je Odluka o formiranju Općinske lige u streljaštvu, usaglašeni svi elementi organizacije te usvojeni potrebni dokumenti (Propozicije takmičenja, Uputstvo o ponašanju na strelištu, Kalendar takmičenja, izgled Takmičarske iskaznice, Prijava  i Zapisnik sa takmičenja).

Pored Općinske lige u streljaštvu, koja bi trebala započeti u martu 2017. godine, dogovorena je i organizacija Turnira u streljaštvu, u okviru manifestacije “Dani grada Tešnja 2016.” a navedeni turnir bi se trebao održati početkom decembra 2016. godine.

Moramo ovdje istaći i bezrezervnu podršku koju imamo od Općine Tešanj, bez čije pomoći se sve ove aktivnosti ne bi mogle realizovati.

Pozivamo sve zainteresovane građane, naročito omladinu, da se uključe u ove aktivnosti, kroz neki od streljačkih klubova ili direktno u streljani u gore navedenim terminima, i upoznaju sa svim čarima i pozitivnim efektima ovog olimpijskog sporta.

 

 

 

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *