Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini

U okviru projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini (BiH) predstavnici UNDP-a i Fondacije Networks posjetli su Općinu Tešanj u cilju sagledavanja trenutnog stanja na prostoru općine Tešanj, razmjene iskustava i sagledavanja mogućnosti i oblasti za saradnju u narednom periodu. Tokom posjete obavili su uvodne razgovore sa koordinatorom projekta, te posjetili prostor Društvenog centra u MZ Dobropolje-Mekiš, mjesnu zajednicu Raduša, Princess punionicu mineralne vode i KUD Krin Ljiljan Kalošević.

 

Isti dan, direktor i vlasnik Fondacije Networks Edin Mehić posjetio je Općinu Tešanj i sa Općinskim načelnikom razgovarao o mogućnostima saradnje na različitim poljima.

 

Projekat Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini (BiH) je zajednička inicijativa Vlada Švicarske i Švedske, čija je vrijednost 14,5 miliona KM. U aktivnostima prve faze koja će trajati do sredine 2019. godine, učestvovat će 120 mjesnih zajednica i 20 JLS širom zemlje, čime će utjecati na poboljšanje kvalitete života 300.000 ljudi.

 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *