Zimsko održavanje puteva na području općine Tešanj

Sve dionice lokalnih cesta na području općine Tešanj su prohodne u zimskim uslovima, uz upotrebu zimske opreme. Svi izvođači – firme AB Trans, KM Gradnja, Dobojputevi i JP RAD Tešanj su na terenu i rade na proširenju i čišćenju snijega sa kolovoza. Tokom jučerašnjeg dana, uočeni su problemi koji se odnose na pravovremeni izlazak izvođača na pojedinim dionicama (Bobare, Orašje Planje, Atmejdan u Raduši, Lepenica-Bedaci, pojedine ulice u Tešnju i Jelahu, kao i prilaz mostu Lejle Mulalić u Jelahu), a koje su, uz intervenciju nazornog organa otklonjene.

 

Zimskim održavanjem obuhvaćeno je 268 km kolovoza i 28 km trotoara što se finansira sredstvima Budžeta od 358.180 KM:

-lokalnih općinskih cesta 73,3 km,

-gradskih i prigradskih ulica 26,54 km,

-unutar svih mjesnih zajednica 138 km puteva i 15,8 km trotoara, i

-trotoara na području SŠC-Tešanj-Bukva 12 km.

 

Regionalne ceste u dužini 30 km i magistralne ceste u dužini 33 km kroz općinu Tešanj u nadležnosti su Kantonalnih, odnosno Federalnih organa.

Većim angažovanjem nadzora za očekivati je adekvatnu prohodnost cesta razgrtanjem, tretiranjem posipnim materijalom i noćnom pripravnosti kako bi se izbjegli zastoji, poledica na kolovozu i omogućilo normalno odvijanje saobraćaja.

 

BIHAMK podsjeća da je u periodu od 15.11.2016. do 15.04.2017. godine obavezno korištenje zimske opreme, bez obzira na vremenske uvjete.

 

Detaljnije podatke o dionicama i kontakte nadzora možete pogledati ovdje

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *