Održana Izvještajna skupština FK “Borac” Jelah.

Jučer (nedjelja, 05.02.2017. godine), u prostorijama hotela “AA” u Jelahu, sa početkom u 13:00 sati, održana je redovna godišnja izvještajna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba “Borac” Jelah.

Skupštinu je vodio predsjednik Skupštine  Semir Čamdžić, a izvještaje su podnijeli predsjednik Upravnog odbora Senad S. Subašić, član UO Amra Kantić, i sekretar kluba Emir Kotorić. Uprava je iskazala zadovoljstvo radom i rezultatima, osim plasmanom seniorske ekipe nakon polusezone, a primjedbu su imali i na veliki broj kaznenih opomena igrača. Prisutnima su se obratili i podnijeli izvještaje i predsjednik Disciplinske komisije Enver Hujdur i predsjednik Nadzornog odbora Fadil Hadžić.

Klub je u protekloj godini poslovao pozitivno, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, obezbjeđena su finansijska sredstva za šest takmičarskih ekipa. Ovom prilikom klub se zahvalio sponzorima, navijačima kao i roditeljima djece – malih nogometaša, na uređenju klubane i terena, te posebno na nabavci autobusa koji su predali klubu na korištenje. Posebna priznanja uručena su Kantić Amri kao predstavniku firme “Kantić Touristik”, i Subašić Muharemu.

Od gostiju, osim predstavnika sponzora  i prijatelja iz NK “Slaven” iz Živinica, FK “Sloga” iz Doboja, te člana Izvršnog odbora NS BiH Sejde Zukanovića, Skupštini je prisustvovao i Općinski načelnik Suad Huskić koji je pozdravio sve prisutne i istaknuo važnost ovog kluba u razvoju sporta u našoj općini, a posebno je pohvalio organizaciju i rad kluba kao i njegovog rukovodstva.

Od predstavnika medija, Skupštini je prisustvovao Rijad Memišević, prijatelj kluba  i urednik internet portala “MaglajSport”, te “Smart televizija” Tešanj.

Poslije radnog dijela Skupštine, prisutni su se mogli opustiti uz skromnu zakusku u prijatnoj atmosferi hotela “AA”.

O Sportski savez Opcine Tesanj