POVODOM „DANCE WORLD CUP“ TAKMIČENJA PREDSJEDAVAJUĆA SKUPŠTINE PRIMILA GOSTE IZ VELIKE BRITANIJE

POVODOM „DANCE WORLD CUP“ TAKMIČENJA PREDSJEDAVAJUĆA SKUPŠTINE PRIMILA GOSTE IZ VELIKE BRITANIJE

Danas 10.02.2017. godine, predsjedavajuća Skupštine Draženka Subašić je ugostila Johan Grimshaw iz Engleske koji je direktor DWC-a (Dance world Cup) i Mary Walledge iz Škotske koja je članica žirija i glavni sudac na baletnom takmičenju koje se sutra održava u Zenici. Gosti su bili u pratnji predstavnika Baletnog studia ARS iz Zenice koji su ujedno i organizatori ovog takmičenja, a riječ je o prvom ovakvom međunarodnom baletnom takmičenju u Bosni i Hercegovini koje predstavlja kvalifikacije za Dance World Cup zemalja regije (Srbija, Hrvatska, Crna Gorna, Makedonija, Albanija).

Upravo, odlični rezultati balerina Baletnog studia ARS iz Zenice na svjetskim takmičenjima, osvojene zlatne i srebrne medalje, omogućile su da Bosna i Hercegovina bude organizator kvalifikacija za Dance World Cup za zemlje regije.

Gosti su se zahvalili domaćinima sa nadom da će sauradnju nastaviti i sa drugim projektima, a predsjedavjuća Subašić je čestitala na dosadašnjim rezultatima i upornom radu balerina i rukovodilaca škole kako bi ovo takmičenje bilo organizirano u Zenici, te im zaželjela puno sreće i uspjeha u daljem radu. Gostima iz Velike Britanije se zahvalila na dosada pruženoj podršci u nadi da će saradnja biti nastavljena. Ovom prilikom im je u znak sjećanja uručila i simbolične suvenire sa znamenjem srednjovjekovne Bosne.

 

Stručna služba Skupštine



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *