VLADA ODOBRILA 1.200.000,00 KM ZA IZGRADNJU NOVOG ŠKOLSKOG OBJEKTA OŠ “HASAN KIKIĆ“ TETOVO, GRAD ZENICA

VLADA ODOBRILA 1.200.000,00 KM ZA IZGRADNJU NOVOG ŠKOLSKOG OBJEKTA OŠ “HASAN KIKIĆ“ TETOVO, GRAD ZENICA

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, danas je donijela Zakjučak o usvajanju Programa utroška sredstava Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport za 2017. godinu, kojim su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 1.200.000,00 KM, namjenjena za izgradnju novog školskog objekta OŠ “Hasan Kikić” Tetovo, Grad Zenica.

OŠ “Hasan Kikić” Tetovo osnovana je prije 78 godina i trenutno centralnu školu pohađa ukupno 343 učenika.

S obzirom na starost i dotrajalost školskog objekta i procjenu o neisplativosti ulaganja u njegovu rekonstrukciju, kao i činjenicu da se dugi niz godina na području Zeničko-dobojskog kantona nije izgradio nijedan novi školski objekat,  Vlada Kantona se odlučila da u 2017. godini izdvoji sredstva za izgradnju novog školskog objekta pomenute škole.

Planska vrijednost novoizgrađenog objeta je cca.1.500.000,00 KM. Novi objekat bi trebao da sadrži osam učionica sa pratećim prostorijama i urađen po svim standardima i normativima. Njegovu realizaciju očekujemo u toku 2017. – 2018. godine.

Planirane su aktivnosti koje se odnose na pripremu potrebne projektne dokumentacije te obezbjeđenja potrebnih saglasnosti za građenje i realizaciju projekta.

U tom smislu očekujemo i saradnju Grada Zenica, naročito kod izdavanja potrebnih dozvola za gradnju.

 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *