Malezijski ambasador posjetio Tešanj

Ambasador Malezije u BiH NJ.E. Anuar Kasman boravio je danas u zvaničnoj posjeti općini Tešanj i ovom prilikom se susreo sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem. Bila je ovo prilika da se Ambasador upozna sa Tešnjom i privrednim potencijalima, kao i da dobije informacije kako uspostaviti bolju i čvršću saradnju u oblasti ekonomije.

 

Posjeta je realizirana sada, zbog nadolazećeg Sarajevo Biznis foruma koji se održava u maju, kada će biti prisutan veliki broj privrednika. Želja je da privrednici iz Malezije koji budu učesnici Sarajevo Biznis foruma posjete Tešanj i na licu mjesta se uvjere u mogućnosti saradnje, kazao je Ambasador Malezije u BiH NJ.E. Anuar Kasman.

 

Ovakvi sastanci sa predstavnicima diplomatskog kora u našoj zemlji su dobro došli, većina tih sastanaka donese konkretne zadatke i ciljeve, a na dobrobit svih građana koji žive u našoj zemlji, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Nakon sastanka sa Općinskim načelnikom, Ambasador Malezije u BIH je posjetio kulturno-historijske spomenike u gradu. Službena posjeta Ambasadora je završena posjetom kompaniji Madi, koja je već postala prepoznatljivo ime na bh.tržištu ali i šire.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *