U Općoj bolnici završen projekat Energetska efikasnost

Danas je u Općoj bolnici Tešanj obilježen završetak projekta Energetska efikasnost, a koji je Opća bolnica Tešanj realizovala pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Kreditna sredstva je odobrila Svjetska banka, a garant je Vlada ZDK. Vrijednost ove investicije je oko milion maraka.

 

Svoje riječi zahvalnosti direktor Opće bolnice Tešanj dr. Rifat Sejdinović je uputio svima koji su na bilo koji način učestvovali u projektu i na taj način doprinijeli uspješnoj realizaciji.

 

Projekat Energetska efikasnost je podrazumjevao utopljavanje zgrade, zamjenu krova i drvene stolarije, kao i sanaciju četvrtog sprata Opće bolnice u Tešnju.

 

Opća bolnica Tešanj je izrastala devedesetih godina u izuzetno teškom periodu. Mi danas želimo da ovo bude ustanova 21. vijeka koja je ravnopravna ustanovama u regionu sa visokim standardima opremljenosti i etičkih principa, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Također, danas je upriličeno i svečano otvaranje dva apartmana u Općoj bolnici Tešanj, a čiju je izgradnju finansirala HIFA grupacija.

 

Današnjoj svečanosti su prisustvovali Potpredsjednica FBIH Melika Mahmutbegović , Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević sa saradnicima, Općinski načelnik Suad Huskić, kao i predstavnici političkog i privrednog života na ovim prostorima.

 

U toku protekle godine u Opću bolnicu Tešanj je uloženo oko 2 miliona maraka, a menadžment ove ustanove najavljuje nastavak aktivnosti u cilju poboljšanja usluge zdravstvene skrbi o pacijentima koji dolaze u Opću bolnicu Tešanj.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *