Civilna zaštita: Obavještenje

Usljed intezivnih kišnih padavina tokom proteklog dana, oko 15:00 sati došlo je do naglog porasta svih vodotoka na području općine i do izlivanja rijeke Radušice u naseljenom mjestu Cerovac, Vukovo i Rosulje, kojom prilikom je poplavljeno značajno poljoprivredno zemljište, te ugrožen manji broj stambenih i poslovnih objekata. Također, u naseljenom mjestu Jelah (Jelah polje) došlo je do izlivanja potoka i djelovanja površinskih voda, gdje su ugroženi stambeni objekti. Preduzete su hitne mjere odbrane od poplava angažovanjem ljudstva i mehanizacije.

 

Zbog nastale situacije i najave intezivnih padavina i u narednim satima Služba civilne zaštite upozorava građane, sva pravna i fizička lica u plavnom području općine Tešanj, da preduzmu mjere na provođenju mjera zaštite od poplava u cilju spriječavanja i smanjenja šteta na stambenim i privrednim objektima, te daljeg praćenja stanja vodotoka.

 

U slučaju ugrožavanja ljudi i životinja dojave mogu proslijediti prema Operativnom centru civilne zaštite (121), Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici (123) i Policijskoj stanici Tešanj (122).

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *