SASTANAK SA ORGANIZATORIMA 4. MEĐUNARODNOG RUKOMETNOG TURNIRA ZAVIDOVIĆI-ŽEPČE-MGLAJ 2017.

SASTANAK SA ORGANIZATORIMA 4. MEĐUNARODNOG RUKOMETNOG TURNIRA ZAVIDOVIĆI-ŽEPČE-MGLAJ 2017.

Premijer  Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević je sa ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Mensurom Sinanovićem održao je  sastanak sa organizatorima 4. Međunarodnog turnira Zavidovići-Žepče-Maglaj 2017.

Haris Galijašević, voditelj turnira je kazao da je turnir koji organizuju tri grada najbolji turnir u regionu, i to po broju učesnika, kvaliteti klubova i rukometnih sudija koji dolaze. Naglasio je da je turnir uvršten u EFF calendar. Očekuje se oko 800 učesnika na ovogodišnjem turniru u kategoriji 2000. i 2002. godište.

Turnir će se igrati u sportskim dvoranama u Zavidovićima, Maglaju i Žepču a planirano je odigravanje jedne utakmice u dvorani u Novom Šeheru.

Premijer Kantona je naglasio da će Vlada Zeničko-dobojskog kantona biti pokrovitelj ovog turnira i da će finsijski podržati njegovo održavanje. Svi organizatori turnira su se zahavlili Vladi na podršci sportu i sportskim entuzijastima koji rade na omasovljavanju sporta i angažmanu mladih u rukometnim klubovima.

 

 

 

 

Press služba



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *