MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA, TEŠANJ UZELA JE UČEŠĆE NA OSNIVAČKOJ SKUPŠTINI ZAJEDNICE SREDNJIH ŠKOLA TEKSTILNOG I KOŽARSKOG USMJERENJA

U saradnji sa srednjim školama tekstilnog smijera, a sve u cilju poboljšanja uvjeta rada u školama, te usklađivanja potreba tržišta rada i obrazovnog sistema,  vodeći se pozitivnim primjerima školskih ustanova koje već svojim samostalnim naporima uspješno provode takav proces, u  prostorijama Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu je održana Osnivačka skupština  Zajednice srednjih škola tekstilnog i kožarskog usmjerenja Federacije BiH, dana 22.03.2017.godine.

Inicijativa za formiranje Zajednica proizašla je iz zaključaka sa sastanka održanom u Tešnju i Simpozija tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna u Travniku na kojem su učestvovali i predstavnici srednjih školskih ustanova tekstilnog i kožarskog usmjerenja.

Na Osnivačkoj skupštini prisustovale su  škole iz Federacije BIH: Tešnja,Gračanice, Gradačca Tuzle,Sarajeva,Zenice,Žepča,Goražda, Kiseljaka i Fakultet za tehničke studije u Travniku.

Na poziv  Privredne  komore Federacije BiH, našu Školu je predstavljao direktor Muharem Saračević.

 

 

Tešanj, 22.03.2017.                                                                                                     Foto sekcija

Opširnije: msst.edu.ba

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *