XVI kolo Druge nogometne lige F BiH – grupa “Centar”: Derbi na Šibovima.

Ovog vikenda na programu je 16. kolo Druge nogometne lige Federacije BiH – grupa “Centar”, u kojoj se takmiče naši klubovi NK “TOŠK” Tešanj, FK “Borac” Jelah i NK “Pobjeda”  Tešanjka.

Odavno je počelo odbrojavanje za vječiti derbi: TOŠK – BORAC, 61. po redu, koji je ove polusezone po rasporedu na “Šibovima” u Jelahu, u subotu 25.03.2017.godine, sa početkom u 15:30 sati.

Igračima i navijačima oba kluba ne treba dodatni motiv jer svaka utakmica ove dvije ekipe uvijek ima imperativ pobjede, bez obzira na trenutni omjer snaga.

Ovaj derbi je svakako jedan od najvećih lokalnih derbija u BiH, a ono što ga krasi i po čemu se on razlikuje od većine ostalih je to što se on, iako uvijek prepun elektriciteta, uvijek i završava fer i sportski, uz maksimalno uvažavanje protivnika, kako od strane igrača tako i od navijača obje ekipe, po čemu sigurno može da služi kao školski primjer dobre prakse.

Domaćin FK “Borac” iz Jelaha, nakon loše predstave u prošlom kolu i poraza od komšija sa Tešanjke, sigurno će dati sve od sebe da popravi loš utisak. Trener Subašić ima dodatni pritisak, zbog neigranja ključnih igrača Subašića, Čamdžića i Žiže (žuti kartoni), ali derbi je veliki motiv, bez obzira na trenutnu formu, stanje na tabeli, igrače na raspolaganju, pa će do subote morati posložiti ekipu i usaditi im samopouzdanje i borbenost koju u prošloj utakmici nisu imali.

S druge strane, treneru “TOŠK”-a Remetiću, koji osim kažnjenog Maglića ima sve igrače na raspolaganju, dvije pobjede u prethodna dva kola, prvo mjesto na tabeli sa 5 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani “FAMOS” i sa ekipom koja pršti od samopouzdanja, sve ide u prilog. Eventualnom pobjedom u Jelahu ne bi obezbjedio titulu ali bi sigurno učinio veliki iskorak. “TOŠK”-u do kraja predstoje teška gostovanja u Maglaju, Hrasnici i Hadžićima, sve konkurenti za titulu, dok ga kod kuće očekuje lakši posao.

Sve one koji ne mogu doći na utakmicu, očekuje direktan prijenos na talasima Radio Tešnja.

U sjeni velikog derbija, naša “Pobjeda” sa Tešanjke, koja je u prošlom kolu savladala “Borac”, u ovom kolu gostuje u Župči, kod ekipe NK “Mladost”. U nastavku donosimo raspored svih utakmica 16. kola:

JELAH: Borac – TOŠK Tešanj,
ŽUPČA:  Mladost Pobjeda Tešanjka,
MAGLAJ: Natron – Rudar Zenica,
USORA: Usora – FAMOS Hrasnica,
ZAVIDOVIĆI: Krivaja – Žepče,
SARAJEVO: Novi Grad – Azot Vitkovići,
HADŽIĆI: Radnik – Ilijaš.

O Sportski savez Opcine Tesanj