DAN OTVORENIH VRATA U VISOKOM

DAN OTVORENIH VRATA U VISOKOM

U petak, 07.04.2017. godine, u općini Visoko obilježen je Dan otvorenih vrata u Poslovnoj jedinici JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona – Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Visoko.

Tom prilikom, zainteresovani posjetioci su bili u prilici da obiđu prostorije objekta Poslovne jedinice, izgrađenog i opremljenog po EU standardima, te da se upoznaju sa uslugama i uspješnim rezultatima rada stručnog kadra i korisnika iz općina Visoko, Kakanj, Breza i Vareš.  

Također, upriličena je i svečana priredba pod nazivom „Sevdahom je moja duša protkana…“ u kojoj su učestvovali uposlenici i djeca i odrasle osobe s posebnim potrebama, korisnici usluga dnevnog zbrinjavanja, te volonteri – učenici iz Srednje škole „Gimanzija“ Visoko.

Prisutnim roditeljima djece i odraslih osoba s posebnim potrebama, predstavnicima institucija/ustanova iz općina Vareš, Kakanj, Breza i Visoko, te drugim gostima, obratili su se: Nurđehan Šahinović, Ministar ministarstva rada, socijalne politike i izbjeglica Zeničko-dobojskog kantona, Faruk Smajlović, Predsjedavajući Upravnog odbora JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona i Šemsa Gačić, voditeljica Poslovne jedinice Visoko.

Djeca i odrasle osobe s posebnim potrebama su, uz svesrdnu podršku njihovih asistenata i volontera, uspješno predstavili njihov zajednički vrijedni rad na pripremi kako scenografije, tako i samog programa priredbe. U toku priredbe su, kroz zajedničku pjesmu, recitaciju i ples, prisutnima prenijeli duh bosanskohercegovačke baštine. Posebno iznenađenje priredbe je bio zajednički nastup sa pjevačem Arminom Muzaferijom.

 

 

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *