Ragbi selekcija BiH nadigrala Srbiju: Naš Armin Čerim opravdao očekivanja!

Jučer (subota, 22.04.2017.godine) je na Kamberovića polju u Zenici, sa početkom u 15:00 sati,  Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala posljednju utakmicu u okviru Europskog prvenstva konferencije 2 – jug, protiv reprezentacije Srbije. Naši ragbisti pobijedili su rezultatom 21:10.
Za izabranike trenerskog dvojca Mušinović-Uzunović na ovoj utakmici, uostalom kao i gostujućoj ekipi, bila je potrebna pobjeda. U prvom dijelu utakmice prikazano je veliko zalaganje obje ekipe ali je naša selekcija bolje otvorila utakmicu i povela sa 6:0. Rezultat se nije mijenjao do pred kraj prvog dijela, kada Srbija uspjeva poentirati, te smanjiti na 6:5, što je bio i rezultat prvog poluvremena. U drugom dijelu, naša reprezentacija je zaigrala mnogo bolje, te su utakmicu, možda i lakše nego što su očekivali, riješili u svoju korist. U drugom poluvremenu zaigrao je i naš Armin Čerim, član Ragbi kluba “TRK” Tešanj i potpuno opravdao poziv u najbolju selekciju, te se nadamo da je već ubilježen kod selektorskog dvojca kao standardni reprezentativac.
Rezultat je na kraju glasio 21:10 za BiH. U redovima domaće selekcije sjajnu utakmicu odigrao je Sabahudin Subašić s 11 poena, dok su Haris Oruč i Selmir Glavaš dodali po pet poena. U redovima Srbije Marinković i Đorđević postigli su po pet poena.
BiH-Srbija 21:10 (6:5)
Bosna i Hercegovina: Zeid Stanković, Mirsad Fetić (CAP), Semir Pašić, Armin Kavazović, Miralem Lekić, Haris Oruč 5, Darijo Petrušić, Nusret Pašanbegović, Sejad Kadić, Sabahudin Subašić 11, Haris Begić, Selmir Glavaš 5, Semir Topčić, Fadil Spahić, Mahir Bišić, Almas Dedić, Vernes Tutmić, Nejro Ahmić, Ammar Suljić, Vedad Garanović, Kadić Dylan, Mirza Kapić i Armin Čerim.Treneri Ermin Mušinović i Kenan Uzunović.
Srbija: B.Lukić, B.Jovanović, P.Vraneš, N.Kostadinović, M.Ranković, T.Cvijanović, M.Marinković, S.Đorđević, J.Milinković, M.Živanov (CAP), J.Matijašević, I.Dejanović, A.Đorđević, B.Cecarić, B.Hadžić, I.Totić, U.Martinović, M.Paklović, V.Medić, S.Ljubičić, M.Mitrović, A.Nedeljković, A.Andrić. Trener Nikola Orlandić.

O Sportski savez Opcine Tesanj