XIX kolo Prve rukometne lige F BiH – grupa “Sjever”: Poraz naših rukometaša.

Ovog vikenda nastavljeno je takmičenje u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj se takmiči naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj, koji je u ovom kolu na svom terenu ugostio ekipu iz Gradačca. Utakmica je odigrana jučer, (nedjelja, 23.04.2017. godine), u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj, a završena je pobjedom gostiju i rezultatom 28:33 (poluvrijeme 10:18).

Gosti su efektno započeli susret i brzim kontranapadima povećavali svoju prednost tako da su na odmor otišli sa visokih 8 golova prednosti.

Početak drugog poluvremena nagovještavao je isto, gosti odlaze i na jedanaest golova prednosti te trener gostujuće ekipe u 40. minutu utakmice uzima tajmaut, da malo odmori svoju ekipu. Međutim, ovaj odmor očito bolje koristi domaći trener Avdija Adžamija, daje prave upute svojim pulenima koji u narednih 10-tak minuta prave seriju od 9:0 i smanjuju prednost na samo 2 gola razlike.

Tada i domaćoj ekipi ponestaje snage pa se dalje igra gol za gol, sve do zadnjih minuta utakmice kada gosti iz nekoliko kontranapada povećavaju prednost za konačnih 28:33.

Kod gostujuće ekipe naročito su se istakli Šahdanović Halil sa 9 i Zrnić Edin sa 8 pogodaka, dok je u našoj ekipi nerješiva enigma za gostujućeg golmana bio Zilkić Tarik sa postignutih 10 pogodaka. Za našu ekipu gol su pogađali još i Tucaković (6), Omahić (4) te po dva pogotka Karahasanović, Došić, Kapić i Klis. Raspoloženi su bili i golmani kod obje ekipe.

RK “BosnaTS” Tešanj

Gosti iz Gradačca, ekipa RK “Gradačac”

U okviru ovog kola imali smo i veliki derbi u Kaknju, ogled dvaju ekipa koje konkurišu za ulazak u viši rang: RK “Kakanj” i RK “Gračanica”: Ova utakmica završena je pobjedom domaće ekipe 30:29 (poluvrijeme 13:16), te je gotovo osigurala ekipi Kaknja put u viši rang takmičenja.

Detalj sa utakmice Kakanj – Gračanica

U nastavku donosimo rezultate utakmica 19. kola:

TEŠANJ: RK “Bosna TS” – RK “Gradačac” 28:33,
BIHAĆ:  RK “Bihać” – ŠR “Čelik Junior” Zenica (neriješeno),
TUZLA: RK “Sloboda Solana” – RK “Krivaja 2” Zavidovići -:-,
KAKANJ: RK “Kakanj” – RK “Gračanica” 30:29,
SANSKI MOST: RK “Sana 7” – ORK “Lukavac”37:31.
Slobodna ekipa: RK “Žepče”.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj