Biciklistički klub Tešanj na Prenju.

Proteklog vikenda, članovi Biciklističkog kluba Tešanj su, po pozivu biciklističke skupine “Pedalaši”, boravili u srcu Prenja, u Tisovici, koja svojom netaknutom prirodom oduzima dah i ostavlja neopisiv osjećaj.

Put do Tisovice nije nimalo lagan i jednostavan, iz mjesta Bijela uređaji za mjerenje pokazuju da predstoje 22 kilometra teškog i kamenitog puta. Na pojedinim mjestima, snijeg se još nije otopio, ima dosta obrušenog kamena na stazi tako da se ova dionica može prijeći samo pješice – ili na biciklima, kako su to učinili naši momci.

Prvi kontakt sa Tisovicom je nešto neopisivo, osjećanja su pomješana – nevjerica, da nešto takvo postoji i kod nas. Nestvarna, netaknuta priroda, dolina okružena vrhovima Prenja, prekrivena mekom travom i cvijećem, kao nekim prefinjenim ćilimom, ostavlja dubok utisak i zauvijek se urezuje u sjećanje.

A onda ručak, sunčanje i uživanje u takvom ambijentu je nešto što se samo može doživjeti, a nikakvim riječima, fotografijama ili snimcima dočarati.

Najteži trenutak ove ture nije bio ni ekstremno teški uspon, niti kameniti i dugi spust od kojeg ruke utrnu, rastanak od ljepote Tisovice bio je najteži za članove ove male ekspedicije. Ali, život mora dalje, momci su se morali vratiti u stvarnost – umorni ali sretni, zadovoljni, napunjenih baterija, za neke nove izazove.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj