Nije tajna da SDA Tešanj mlade članove SDP BiH pozove u stranačko članstvo uz obećanje zaposlenja

Općina Tešanj
Općina Tešanj

Zapošljavanje je bitan segment Društva. Uposlenost je preduslov za stvaranje društvenog dohotka, prihoda za rješavanje pitanje stanovništva i egzistencijalne  sigurnosti. Zato, nije slučajno da je prvi prioritet na skali interesovanja građana, ali i jedan od gorućih problema u bh Društvu. Na ovom pitanju se grade izborne strategije političkih stranaka, olako obećavaju radna mjesta. Međutim iz godine u godinu problemi se ne rješavaju.

Zapošljavanje, kod nas, je postalo sredstvo za vrbovanje u stranačko članstvo, posebno mladih. Stranke koje imaju vlast, imaju i uticaj na izvjestan broj poslodavaca, ne samo u JU i JP, te su preuzele ulogu službi za zapošljavanje.

Evidentno je i nije ni tajna da SDA mlade članove SDP BiH pozove u stranačko članstvo uz obećanje zaposlenja.

Posebno je interesantno da su na „udaru“ SDA Tešanj uglavnom članovi SDP BiH, što je još jedan od dokaza da SDA Tešanj po svaku cijenu želi da oslabi tešanjski SDP BiH, koji se istrajno zalaže  za pravedniju općinu Tešanj, bez privilegija, bez nepotizma, sa jedankom šansom za sve.

Kod nekih i uspiju, iako mnogi budu izigrani ili poniženi ponudom neadekvatnog posla, pa i razočarani, ogorčeni.

No, pitanje egzistencije je osjetljivo i nije se čuditi mladima što podlegnu ucjenama.

Niko nije protiv zapošljavanja mladih, ali ih na ovaj način odgajati, društveno je neprihvatljivo, nemoralno. Slažemo se da treba podržati mlade da žive dostojanstveno, od svoga rada, pomoći im u posredovanju da riješe pitanje egzistenije, ali bez ucjena i obaveze da podržavaju bilo koju političku stranku ili da imaju bilo kakvu obavezu prema posrednicima.

Mladima poručujemo da čuvaju svoje dostojanstvo i da gradimo zdravo bh Društvo.

 

ZA SVE NAS!

 

                                                                                                          Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O OO SDP Tesanj