Prozivka i prvi trening FK “Borac” Jelah.

U ponedjeljak, 03.07.2017. godine, na stadionu “Šibovi” u Jelahu, održana je prozivka seniorske ekipe FK “Borac” Jelah, nakon koje je uslijedio i prvi trening ekipe. U nastavku, kompletan izvještaj i mala fotogalerija, koje je pripremio naš Jasko Sadiković:

“Na Šibovima smo, osim svih članova upravnog odbora i igrača koji su prošlih sezona nastupali za Borac, mogli vidjeti i mnogo novih lica koja su znak da Borac u sezonu 2017/2018 ulazi sa mnogo ambicija.

Umjesto dosadašnjeg trenera Borca Deljkića, koji je sam dao ostavku pred početak priprema, novi trener Borca će biti mladi Milan Draganović – Milke, trener koji je u dosadašnjoj karijeri sa uspjehom vodio dobojske klubove Slogu i Željezničar.

Osim trenera Draganovića, nova/stara lica na Šibovima su bili i igrači koji su već potpisali za Borac ili će se pokušati nametnuti treneru Draganoviću:
Asmir Hadžikadunić – (Sloga Doboj)
Jupić Harun (Sloga Doboj)
Zelenković Denis (Željezničar Doboj)
Osmić Kasim (Proleter Teslić)
Nikolić Želimir (Proleter Teslić)
Rakić Amer (TOŠK Tešanj)
Rakić Jasmin (TOŠK Tešanj)
Bašić Muhamed (TOŠK Tešanj)
Buljubašić Enver (Pobjeda Tešanjka)
Elezović Ahmed (Pobjeda Tešanjka)
Osmić Idriz (Mineral Teslić)
Osmić Emir (Mineral Teslić)

Ne treba zaboraviti ni brzonogog Denisa Begovića koji je prošle godine potpisao za Borac, ali ga je teška povreda na pripremama spriječila da odigra prvu takmičarsku utakmicu za naš Borac, i koji će u ovoj sezoni itekako biti od pomoći u borbi za osvajanje titule prvaka lige.

Na prvom sastanku, predsjednik Uprave Senad Subašić pozdravio je sve igrače i predstavio im novog trenera, poželio puno sreće u novoj sezoni te naglasio kako bi volio da Borac ovu sezonu završi na prvom mjestu.

Poslije njega igračima se obratio i novi trener Draganović, koji je istakao da je došao u Borac zbog toga što zna da je to izuzetno organizovan i kvalitetan klub, naglasio namjeru da stvara uspjehe i da od igrača očekuje maksimalno treniranje i zalaganje na utakmicama, kako bi sezonu 2017/2018 završili na prvom mjestu na tabeli.

Takođe je dodao i da voli rad sa mladim igračima, tako da smo sigurni da će i momci iz omladinskog pogona dobiti svoju šansu da se nametnu novom treneru.

Nakon kratkog upoznavanja i izlaganja zadatih ciljeva i planova, seniorska ekipa je zajedno sa juniorima održala prvi trening na terenu sa umjetnom podlogom na kompleksu Šibovi u Jelahu.

Prva provjera ekipe nas očekuje 16.07. kada će snage odmjeriti sa Natronom iz Maglaja, a očekujemo i još jednu utakmicu prije turnira u Jelahu, na kojem će Borac odigrati utakmicu sa ekipom TOŠK-a iz Tešnja.

Vjerujemo kako će ova sezona biti itekako kvalitetna i uspješna za naš Borac, i kako će igrači koji su prošlih sezona nosili dres Borca, zajedno sa novim momcima pisati nove stranice istorije našeg kluba.”

Tekst i foto: Jasko Sadiković

O Sportski savez Opcine Tesanj