Završen Turnir mahala “Jelah 2017”.

U sklopu kulturno-sportske manifestacije “Jelaško ljeto 2017” Mjesna zajednica Jelah je organizovala 13. po redu, tradicionalni “TURNIR MAHALA”. Turnir je održan u nedjelju, 09.07.2017. godine, na stadionu “Šibovi” u Jelahu. U nastavku kratki osvrt sa turnira našeg Almira Subašića – Ćimeta:

“Ni temperatura od 37 C nije spriječila da se u nedjelju održi spektakl našeg kraja, tradicionalni turnir mahala, koji se svake godine održi na stadionu Šibovi u Jelahu u mjesecu julu. Ove godine učešće je uzelo 12 mahala ili ekipa koje su bile smještene u 2 grupe po 6 ekipa. Ove godine učešće nije uzela ekipa Cerovca, a Jelah polje i Mračaj činile su jednu ekipu. Najbolji iz grupe A bile su ekipe Raskršćani i Potočani, dok su u grupi B to bile ekipe Magacinera i Rosulja.

U finale su prošle po prvi put ekipe Potočana i Rosulja, gdje smo dobili i novog prvaka na turniru mahala, ekipu Potočana koja je bila predvodjena vrsnim igračem Lugonjićem i još mnogim nekadašnjim igračima FK Borac Jelah.

Prelijepo druženje koje će, složili su se svi, iduće godine igrati krajem mjeseca augusta. Pjesma druženje i veselje trajalo je do kasno u noć na stadionu Šibovi.

Do iduće godine i novog turnira želimo vam svako dobro!

O Sportski savez Opcine Tesanj