Biciklistički maraton “Bihać – Srebrenica”.

I ove godine, kao i prethodnih godina naši sugrađani su u više organizovanih grupa krenuli put Srebrenice, kako bi se priključili hiljadama ljudi iz Bosne i Hercegovine i iz inostranstva, koji učestvuju u Maršu mira za Srebrenicu.

Jedna od tih grupa bili su i članovi Biciklističkog kluba „MTB“ Tešanj, tačnije njih 15 koje smo ispratili u petak 07.07.2017. godine u 10 sati, u prisustvu građana Tešnja, Općinskog  Načelnika, predstavnika Sportskog saveza Općine Tešanj i predstavnika medija, ispred Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj, prema Bihaću, odakle je i startao biciklistički maraton.

Ovom prilikom općinski Načelnik Suad Huskić je biciklistima predao zastavu Općine Tešanj, koju su oni nosili na svome putu, a predsjednik BK “MTB” Tešanj je u ime kluba Načelniku predao jedan klupski dres i člansku kartu počasnog člana kluba.

Pred njima su bile tri etape vožnje u dužini cca 500 kilometara sa zapada na istok Bosne i Hercegovine na visokim ljetnim temperaturama i po dosta teškom brdsko – planinskom terenu, a cijelim tim putem biciklisti su pronosili parolu “DA SE NIKAD NE ZABORAVI I NE PONOVI”.

Organizator ovog 13. po redu biciklističkog maratona “Bihać – Srebrenica” je klub ekstremnih sportova  „LIMIT“ iz Bihaća, a učešće u ovogodišnjem maratonu je uzelo oko 300 biciklista iz zemlje i inozemstva.

Na ovogodišnjem maratonu iz ovog kluba su učestvovali:

  1. Admir Ireiz
  2. Ahmet Kantić
  3. Alem Bradarić
  4. Amel Saračević
  5. Danijar Mešić
  6. Džanan Prnjavorac
  7. Edin Bukvić
  8. Enis Mulabdić
  9. Haris Muharembegović
  10. Jasmin Merdić
  11. Junuz Mulabdić
  12. Safet Joldić
  13. Selver Prnjavorac
  14. Smail Šišić
  15. Vehid Bilinović

Svi biciklisti našeg kluba su vožnju odvezli bez poteškoća i tehničkih kvarova, a za njih se brinula i tehnička podrška koja je konstatno pratila bicikliste na putu.

Ova petodnevna akcija naših biciklista okončana je prisustvom na dženazi žrtvama genocida u Potočarima 11. jula, nakon čega je uslijedio povratak kući.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj