Predstavnici Švicarske ambasade posjetili Tešanj

 

Direktor za saradnju u Ambasadi Švicarske Barbara Dätwyler Scheuer sa saradnicima posjetila je danas Općinu Tešanj kako bi prisustvovala radionici u okviru MEG projekta – Unapređenje građanskog učešća u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou. Ovom prilikom, direktorica se srela i sa Općinskim načelnikom kako bi razgovarali o aktuelnim projektima Vlade Švicarske, a koji se realizuju u Tešnju.

 

Općina Tešanj je odabrana u dva višegodišnja projekta koja finansira Vlada Švicarske – Unapređenje razvoja lokalne samouprave i Jačanje uloge mjesnih zajednica.

 

Unapređenje razvoja lokalne samouprave (MEG) odnosi se na zaštitu okoliša, unapređenje privrednih zona, sektora finansija, upravljanje vodama, te saradnju sa privatnim sektorom u svrhu podrške otvaranju novih radnih mjesta.

 

Drugi projekat, Jačanje uloge mjesnih zajednica ima za cilj jačanje institucije MZ, ljudskih kapaciteta, unapređenje usluga na nivou mjesne zajednice, uključivanje socijalno isključenih kategorija, veće učešće javnosti u planiranju investicija i usaglašavanju prioriteta. Kroz ovaj projekat, već je kao vid poticaja lokalnom razvoju, dodijeljena IT oprema, asfaltirani putevi, izgrađene tribine na sportskim terenima.

 

 

 

 

 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *