POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE ODJELJENJA OPĆINSKOG SUDA U VISOKOM SMJEŠTENOG U OLOVU

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE ODJELJENJA OPĆINSKOG SUDA U VISOKOM SMJEŠTENOG U OLOVU

U ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona, ministar za pravosuđe i upravu Mirnes Bašić, juče je u Sarajevu, prisustvovao ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumijevanju za izgradnju nove zgrade Odjeljenja Općinskog suda u Visokom smještenog u Olovu, u vrijednosti od 300.000 eura, između Ambasade Kraljevine Norveške u BiH, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), Ministarstva za pravosuđe i upravu Zeničko-Dobojskog kantona, Općinskog suda u Visokom i Općine Visoko.

Pored ministra Bašića, na ceremoniji su se prisutnima obratili predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija, predstavnik Ambasade Kraljevine Norveške u BiH Ognjen Grujić, direktor Sekretarijata VSTV-a BiH  Admir Suljagić, predsjednik Općinskog suda u Visokom Enes Behlulović i načelnik Općine Olovo Đemal Memagić.

Učestvujući i u ovom projektu Vlada Zeničko-dobojskog kantona daje punu podršku i dokazaje spremnost da sufinansiranjem sa odgovarajućim sredstvima, želi stvoriti uslove za rad pravosudnih institucija na području Zeničko-dobojskog kantona i time stvoriti pretpostavke stvaranju neovisnog i efikasnog pravosudnog sistema. 

Zahvaljujući inovativnom pristupu unaprjeđenja rada pravosuđa i kontinuiranim zalaganjima VSTV-a BiH u ovom domenu, međunarodni donatori, a posebno Vlada Norveške prepoznali su VSTV BiH kao ključnog partnera u izgradnji i očuvanju efikasnog, transparentnog, nezavisnog i modernog pravosuđa u BiH.

Izgradnjom nove zgrade osigurat će se bolji uslovi za efikasniji rad suda te pružanje boljih i efikasnijih usluga građanima.

 

 

Ministarstvo za pravosuđe i upravu



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *