Večeras košarka: BiH – Armenija.

Seniorska košarkaška reprezentacija BiH večeras u Skenderiji igra treću utakmicu pretkvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Nakon poraza od Švedske i trijumfa protiv Slovačke, izabranici Duška Vujoševića pokušat će doći do druge pobjede.

Armenija je nova reprezentacija na košarkaškoj mapi Starog kontinenta. Radi se o zemlji koja ima veliki broj imigranata, imaju tri igrača s američkim pasošima i sve upućuje da će naš tim imati izuzetno težak zadatak.

“Mi smo spremni za utakmicu. Očekujem podršku ovom timu. Igrači imaju veliku želju za pobjedom i to je najbitnije. Armenci igraju s velikom energijom, slavili su u oba dosadašnja meča s velikom razlikom i sigurno dolaze ovamo s velikim samopouzdanjem. Imaju veći kvalitet nego ime i rezultati koje su do sada postigli su iznenađenje samo za nekoga ko ih ranije nije gledao”, istakao je selektor bh. selekcije Duško Vujošević.

Reprezentacija Armenije ima maksimalan učinak u prva dva kola pretkvalifikacija, bez većih problema su savladali Slovačku i Švedsku. U Sarajevo su doputovali su s mnogo samopouzdanja i željom da nastave pobjednični niz.

S druge strane, naš podmlađeni tim predvođen sjajnim selektorom i podrškom s tribina pokušaće gostima nanijeti prvi poraz. U bh. timu je odlična atmosfera i svi igrači naglašavaju kako će dati svoj maksimum kako bi ostvarili cilj.

Utakmica BiH – Armenija počinje večeras u 20:00 sati u Skenderiji, uz direktan prijenos na BHT1.

Prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija iz svake grupe pretkvalifikacija odlaze u dalji tok takmičenja.

Tabela:

1. Armenija 2 2 0 157:130 4
2. BiH 2 1 1 157:152 3
3. Švedska 2 1 1 150:155 3
4. Slovačka 2 0 2 132:159 2

O Sportski savez Opcine Tesanj