MINISTAR ČOLAKOVIĆ U RADNOJ POSJETI OPĆINAMA TEŠANJ I DOBOJ- JUG

MINISTAR ČOLAKOVIĆ U RADNOJ POSJETI OPĆINAMA TEŠANJ I DOBOJ- JUG

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković je 09.08.2017 godine sa saradnicima boravio u radnoj posjeti općinama Tešanj i Doboj -Jug.

Tema razgovora sa općinskim načelnicima Suadom Huskićem i Mirnesom Tukićem bila je aktuelna problematika sa kojom se susreće boračka populacija te poboljšanje uslova za ovu kategoriju društva u ovim općinama.

Načelnici su iskazali  zahvalnost Vladi ZDK  na do sada urađenom poslu u vezi sa realizacijom projekata koje provodi Ministarstvo za boračka pitanja. U projektu zapošljavanja, koji je realiziralo Ministarstvo šesnaest (16) osoba iz Tešnja je dobilo posao.

Pored toga, ministar je upoznao načelnike sa drugim projektima koje realizuje Ministarstvo, prezentirajući hodograme istih  a sve s ciljem lakše pripreme lokalnih zajednica na apliciranju i njegovoj implementaciji. Iskazana je spremnost za nastavak saradnje Ministarstva sa općinama u kapitalnim projektima vezanim za odbrambeno – oslobodilački rat te nastavak pomoći Ministarstva u realizaciji projekta Spomen-sobe „Groblje tenkova“.

U pratnji općinskog načelnika Doboj-Juga,  ministar Čalaković je posjetio uspješnu firmu BioŠamp koja je aplicirala na projekte zapošljavanja koje provodi Ministarstvo, a sa načelnikom Tešnja su dogovoreni  projekti koji će se realizirati u narednom periodu a koji su u vezi sa obilježavanjem značajnih datuma iz odbrambeno – oslobodilačkog rata.

 

 

Press služba



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *