Sportske igre mladih – Finale u Sarajevu.

Sarajevo je ovih dana centar sporta i mladosti, glavno okupljalište djece i mladih iz cijele Bosne i Hercegovine. Nakon 70 dana takmičenja u preko 30 gradova i općina, počinje Veliko finale 7. BH Telecom Sportskih igara mladih. Prva smjena finalista doputovala je jučer u jutarnjim satima u Sarajevo. Dječaci i djevojčice iz čitave Bosne i Hercegovine spremni su za takmičenja, ali i za sjajno druženje.

Na ovim igrama učestvuju i tešanjska djeca, uspješni sportisti koji su izborili ulazak u finale na Sportskim igrama mladih održanim u Tešnju, 13.06.2017. godine, u košarci (muška i ženska selekcija), malom nogometu, stonom tenisu i igri između dvije vatre.

Pobjednici Velikog finala predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnim danima Igara u Splitu gdje će odmjeriti snage sa vršnjacima iz Srbije i Hrvatske.

Mladi sportisti će, pored takmičenja, obići glavni grad Bosne i Hercegovine, a tom prilikom će posjetiti i Zemaljski i Olimpijski muzej u Sarajevu, te se družiti sa poznatim sportistima.

Jučer je počelo takmičenje u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađe, u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, kao i Bingo CUP, takmičenje u košarci, za kategoriju 2002. godište i mlađe, u Gimnaziji Dobrinja. Takmičenja se nastavljaju danas, kao i tokom vikenda.

U nastavku nekoliko fotografija naših ekipa – učesnika Velikog finala, kojima želimo puno sreće n takmičenju i da na dostojanstven način predstave svoj grad i svoju općinu.

Škola fudbala “Borac” Jelah – 2007. godište

Ekipa KK “Gradina” Tešanj – godište 2002.

Ekipa ŽKK Tešanj – godište 2002.

O Sportski savez Opcine Tesanj