MINISTAR ČOLAKOVIĆ U RADNOJ POSJETI OPĆINI KAKANJ

MINISTAR ČOLAKOVIĆ U RADNOJ POSJETI OPĆINI KAKANJ

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković sa saradnicima, 21.08.2017 godine, boravio je u radnoj posjeti općini Kakanj  

Tema razgovora sa Općinskim načelnikom Nerminom Mandrom bila je aktuelna problematika sa kojom se susreće boračka populacija sa područja općine Kakanj.

Konstatovano je da ppostoji odlična saradnja između Ministarstva za boračka pitanja i općinske Službe za boračko – invalidsku zaštitu, koja se može svrstati u red najuspješnijih službi na području Kantona.

Načelnik Mandra je iskazao zahvalnost Vladi ZDK  na realizacija projekata koje provodi Ministarstvo za boračka pitanja.

Posbna tema razgovora bila je zajednička pomoć Kantona i Općine Kakanj u realizaciji projekta koji imaju za cilj trajno egzistencijalno zbrinjavanje pripadnika boračke populacije kroz projekte zapošljavanja i samozapošljavanja.

Nakon sastanka ministar sa saradnicima obišao je sve aplikante budućih boračkih firmi sa područja općine Kakanj, koji su aplicirali na projekte samozapošljavanja po javnom pozivu iz 2017. godine.

Ove godine je, u odnosu na predhodnu godinu,  daleko veći broj zahtjeva sa područja Kakanja,  i to u oba projekta zapošljavanja i samozapošljavanja, što posebno ohrabruje da su se i krajnji korisnici aktivno uključili u realizaciju ovog veoma važnog projekta za boračku populaciju.

 

Press služba

 

 



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *